svenska
Lyssna
MENY

Inför ditt besök

Här hittar du information inför ditt besök hos oss på Östasiatiska museet.

Museet stängt

Östasiatiska museet är stängt för ombyggnation och beräknas öppna igen 2026. Läs mer här.

Biljetter och årskort

Ett årskort kostar 250 kronor och ger dig fria besök till samtliga fyra världskulturmuseer i ett år från inköpsdatum. Årskort köps via Tickster eller på plats på museerna. Läs mer om årskortet här.

Årskort Support kostar 350 kronor och precis som årskortet ger det dig fria besök till samtliga fyra världskulturmuseer i ett år från inköpsdatum. Det låter även museet ha särskilda öppettider med fri entré. Läs mer om årskort support här.

En dagsbiljett kostar 150 kronor och köps på plats på museet.

Till en del av museets programaktiviteter och vissa specialutställningar behöver man ibland köpa biljett. Detta står alltid nämnt i informationen om varje aktivitet och utställning.

Fri entré

Fri entré gäller för barn och unga upp till 19 år.

Östasiatiska museet erbjuder också fri entré onsdagar kl 14 - 17.

Det är även fri entré för asylsökande med giltigt LMA-kort från Migrationsverket. Fri entré gäller även mot uppvisande av giltigt kort för medlemmar i ICOM eller Sveriges museer.

HITTA HIT

MED KOLLEKTIVTRAFIK

Östasiatiska museet ligger på Skeppsholmen i Stockholms city. Lättast kommer man till museet med buss 65 från Centralen. Gå av vid hållplats Östasiatiska museet. Ett alternativ är att promenera från tunnelbanan, hållplats Kungsträdgården. Efter bron till Skeppsholmen ligger museet till vänster. Planera din resa med SL:s reseplanerare.(öppnas i ett nytt fönster)

MED BIL

Parkeringsplatser finns utanför museet (ett mindre antal) och bakom Moderna museet på Skeppsholmen.

GRATIS INTERNETUPPKOPPLING

Vi erbjuder våra besökare gratis Wi-Fi. Fråga efter inloggningsuppgifter i receptionen.

FOTOGRAFERING

Det är tillåtet att fotografera utan blixt, stativ och selfiepinne. Dela gärna i sociala medier. För fotografering i kommersiellt syfte – kontakta receptionen.

VÄSKOR OCH FÖRVARING

Ryggsäckar, större väskor (eller motsvarande) och paraplyer lämnas i förvaringsskåp för medbesökarnas och föremålens säkerhet. Skåp finns i anslutning till entrén på museet, inga mynt behövs.

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

Det går bra att ta med sig barnvagn in i museet. Det finns barnvagnsparkering mellan butik och garderob, men ingen möjlighet att låsa fast vagnen. Skötrum finns.

ATELJE DRAKEN

Ateljé Draken har samma öppettider som museet. Ateljén kan vid vissa tillfällen vara upptagen och stängd under en eller två timmar, då exempelvis skolklasser har workshop/skapande verksamheten. För att vara säker på att ateljén är öppen - ring museets reception på 010-456 12 97.

Skapande verksamhet ledd av pedagog bedrivs på sportlovet, påsklovet, höstlovet samt vid särskilda event som annonseras här på vår hemsida. Den skapande verksamheten är avgiftsbelagd.

DJUR

Endast ledarhund får medtas i lokalerna. Koppla eller lämna inte djur i anslutning till entrén.

MAT & DRYCK

På Östasiatiska museet finns ett café där du kan köpa kaffe och godsaker, till exempel japanska bakelser. Caféet öppnar 12:00 de dagar museet har öppet och stänger 30 minuter innan museets stängningstid. Östasiatiska museet har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda plats för medförd mat och dryck.

BUTIK

I museibutiken finns produkter från främst japanska och kinesiska tillverkare. Här hittar du bland annat skålar, smycken och böcker. Självklart är du välkommen att enbart besöka butiken. Här hittar du butikssidan.

TILLGÄNGLIGHET

Här hittar du information om tillgänglighet på museet.

FRÅGOR?

Kontakta gärna museet om du har övriga frågor!
Östasiatiska museets reception: 010-456 12 97
E-post: info@ostasiatiskamuseet.se