svenska
Lyssna
MENY

Meditation bland skulpturer

29 augusti 2020, kl. 10:00 - 11:00

Om gudom i Tibetansk Buddhism, representerade av statyerna från Mongoliet i Skulpturhallen. Meditation i mindfulness, jämnmod och konceptet "Bodhicitta" i Mahayana Buddhismen.

Var: Östasiatiska museet
Pris: 150 kr
Plats på museet: Skulpturhallen
Meditation och skulpturhall

Inled helgen med meditation på museet i vackra Skulpturhallen, en harmonisk oas med statyer och vackra konstföremål som representerar Asiens gudar och religioner.

Inom Buddhismen betyder meditation ”att vila utan ansträngning i det som är”. Dagen inleds med en exklusiv visning med fokus på en av skulpturerna och följs av meditation. Därefter är du välkommen till Östasiatiska museets café för en härlig kopp te.

Under fem lördagar i augusti tittar vi närmare på buddhistisk konst och idétraditioner med Kaisa Kaulanen som är master i Buddhistiska studier. Kaisa kommer att leda praktiska övningar i mindfulness och meditation i den vackra skulpturhallen. Meditationerna passar både nybörjare och dig som redan har erfarenhet.

Lärare är Kaisa Kaulanen, utbildad vid Masters Program of Advanced Buddhist Studies samt konstvetare och med mångårig erfarenhet av att ge uppskattade populära kurser och reträtter i mindfulness och meditation.

Ta med en yogamatta eller en filt och gärna en meditationskudde eller liten kudde. Det kommer även finnas stolar för den som föredrar det. Max 15 deltagare

Boka plats här

Med anledning av covid-19 ber vi om hänsyn för varandra med bra avstånd mellan deltagare och god handhygien.

Övriga datum:
Lördag 1/8/2020
Lördag 8/8/2020
Lördag 15/8/2020
Lördag 22/8/2020

*
”De fyra Brahmaviharas”; de fyra omätbara sinnestillstårnd (the divine abodes of mind or The Four immeasurables) kan praktiseras av alla. Dessa till synes enkla praktiker kan öka medvetenhet och förstärka konstruktiva sinnestillstånd.

Kärleksfull vänlighet: inse möjligheter att praktisera och utveckla vänlighet/välvilja gentemot alla levande varelser.
Medkänsla: se sin egen och andras lidande med medkänsla.
Empatiskt glädje: glädjas för ens egna och andras förtjänster och lycka.
Jämnmod: betrakta sig själv och andra samt händelser i livet med jämnmod.