svenska
Lyssna
MENY

Utsålt: Utställningen Boro – Nödens konst. Visning med intendent Petra Holmberg.

02 oktober 2021, kl. 14:00 - 14:45

Utställnings- och visningsbiljett ”Boro – Nödens konst. Trastextilier från norra Japan.” Visning med intendent Petra Holmberg.

Var: Östasiatiska museet
Pris: 240 kr
Ytterligare information: Priset inkluderar entrébiljett till utställningen "Boro – Nödens konst" samt guidad visning. Visningen är 45 min.
Bild från utställningen Boro - Nödens konst
Köp biljett här 
 
Boro tillhör den japanska sparsamhetskulturen där bomullstyg var lyx. Kläder lappades och lagades i flera generationer. Idag används trastextilierna som inspiration i hantverk och modedesign både i och utanför Japan.
 
Östasiatiska museet visar som första museum i Europa en världsunik samling av boro-föremål inlånade från Amuse Museum i Tokyo. 
 
Petra Holmberg, intendent på Statens museer för världskultur. Inriktad på japansk konst och hantverk, särskilt japansk textil. Undervisar om japansk konsthistoria, klädsel och mode på högskolor och för allmänheten. Initiativtagare till ”Boro – Nödens konst. Trastextilier från norra Japan” 
 
Den guidade visningen ges som en del av Stockholm Craft Week 2021.
 
Med anledning av covid-19 ber vi om hänsyn för varandra med bra avstånd mellan deltagare, god handhygien och gärna användande av munskydd.