svenska
Lyssna
MENY

Workshop: Chiseung och collage

26 mars 2023, kl. 13:00 - 16:00

Var: Östasiatiska museet
Pris: 450 kr med årskort. Utan årskort 500 kr.
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en dagbiljett för att ta del av utställningarna. Dagbiljetten löser du på plats på museet.
Plats på museet: Ateljé Draken
Verk av Woo Bock Lee - Min dag bok. Chiseung teknik i ram och därinne collage teknik

Köp biljett här

Woo Bock Lee gör collage och bygger bilder av boksidor från 200 år gamla koreanska skolböcker, och med bark från mullbärsträdet. Hon besöker Korea årligen för att hämta det koreanska pappret han-ji - materialet är väsentligt, inte vilket papper som helst passar för hantverket.

I denna workshop arbetar vi tillsammans med Woo Bock Lee och använder en teknik där boksidor klipps till remsor och tvinnas till trådar, som sedan träs i ett ståltrådsnät likt vävning. Det är en koreansk teknik som går långt tillbaka i tiden - chiseung. Under workshopen kan du skapa i chiseung-teknik och prova olika sätt att använda tekniken. Bara fantasin sätter gränser!

Bild: Min dag bok av Woo Bock Lee

Köp årskort här

Årskort kostar 140 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Världskulturmuseernas fyra museer: Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. 
Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.