svenska
Lyssna
MENY

TAIKO WORKSHOP

27 maj 2023, kl. 12:00 - 16:00

Lär dig spela japanska trummor under en workshop i två dagar på Östasiatiska museet. Det går även att välja att delta en av dagarna.

Var: Östasiatiska museet
Pris: 1000 kr för en dag. 1800 kr för två dagar.
Ytterligare information: Notera att sista dagen för anmälan är 21 maj. För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en dagbiljett för att ta del av utställningarna. Dagbiljetten löser du på plats på museet.
Plats på museet: Hörsalen Beijing
Musiker spelar på japanska taikotrummor på Skeppsholmen i Stockholm.

KÖP BILJETT HÄR

Det japanska ordet taiko betyder “stortrumma”, och används utanför Japan ofta som ett samlingsnamn för olika japanska trummor. Tillsammans med andra instrument används taiko i ceremonier, eller i orkestrar av enbart trummor.


I samarbete med Sweden Taiko genomförs nu en kurs i denna konstform på Östasiatiska museet. I kursen ingår grundläggande rytmer, rörelser och spelteknik, och den leds av japanska och svenska Taiko-instruktörer med flera års erfarenhet av att spela taikomusik i Sverige och Japan.

Det går bra att delta en dag eller båda dagarna (se pris ovan).

Ta gärna med lösa kläder, mjuka skor och vattenflaska.

Kursen genomförs i samarbete med Sweden Taiko och hålls på både svenska och engelska.

För besök i utställningarna tillkommer årskort/dagbiljett.

 

KÖP ÅRSKORT HÄR

Årskort kostar 140 kr och gäller i 365 dagar från inköpsdatumet. Årskortet ger inträde till Världskulturmuseernas fyra museer: Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.