svenska
Lyssna
MENY

UTSÅLT: Shiboriworkshop

28 augusti 2021, kl. 13:00 - 14:30

Kom och lär dig grunderna i indigofärgning och Shibori, som är ett samlingsnamn på flera klassiska japanska textila mönstringstekniker. Tillsammans skapar vi vackra mönster genom att vika, binda, knyta och pressa tyg!

Var: Östasiatiska museet
Pris: 800 kr
Plats på museet: Tyghusplan. Vid regn hålls kursen i Ateljé Draken
Shiborifärgning. Foto: Fredrik Ottosson från Natur & Kultur boken ”En handbok om Indigo”
BOKA
 
Douglas Luhanko, författare till “En handbok om Indigo” och Världskulturmuseernas Japan-intendent Petra Holmberg håller i kursen. 
 
Workshopen inleds med en kort presentation om indigo och Petra Holmberg ger en introduktion till ämnet japansk textil med fokus på shibori. Sedan kommer ett urval kulturhistoriska indigotyger visas från Douglas samling, bland annat japansk boro.  De demonstrerar några olika mönstringstekniker - därefter får du prova själv med de tyger som ingår. 
 
Inga förkunskaper krävs, du får all information och allt material som behövs. Det går bra att färga eget material, så länge det ungefär motsvarar storleken av en t-tröja. Observera att indigo inte fäster på syntetiska fibrer. 
 
Foto: Fredrik Ottosson från Natur & Kultur boken ”En handbok om Indigo” 
 
Med anledning av covid-19 ber vi om hänsyn för varandra med bra avstånd mellan deltagare, god handhygien och gärna användande av munskydd.