svenska

Sportlov med spel, manga och samurajer

25 februari 2024, kl. 12:00 - 17:00

Välkommen till mysiga sportlovsdagar på Östasiatiska museet!

Var: Östasiatiska museet
Pris: Ingår i årskort och dagbiljett. Ingen kostnad för alla under 19 år.
Plats på museet: Ateljé Draken
Sportlov samurajspel

KÖP ÅRSKORT HÄR

Tycker du samurajer är spännande? På museet kan du följa med på dagliga familjevisningar på samurajtema, och i vår skaparateljé Draken kan du måla en egen samurajmask.

I museets café kan du också smaka japanska bakverk, eller slå dig ned och läsa manga i vårt nya mangabibliotek. Välj och vraka bland titlar som Dragon ball, Demon Slayer, Naruto och mycket mer!

Du kan också prova på något av våra många brädspel, som Tsuro, Sushi Go eller Tokaido.

Museet har sportlovsöppet dagligen 12:00-17:00.
Samurajvisningar i Japanutställningen börjar 13:00.
Spel och manga går att låna i caféet hela dagen.

Tisdagen 27/2 har museet öppet till 20:00. Från 16:00 – 19:30 kan ni prova på att spela figurspelet ”Ronin”. Våra pedagoger finns på plats för att visa hur spelet fungerar. Ronin är ett strategispel där spelarna utför uppdrag med små grupper av samurajer.

Söndagen den 3/3 finns föreningen PeppKai på plats för att introducera brädspel i museets café. PeppKai är en förening med inriktning mot östasiatisk populärkultur, och arbetar för att främja nörd- och konventkultur som en trygg och jämställd ungdomskultur med positivt inflytande.

Med PeppKai kan du få prova på spelen Tsuro, Onitama, Odins table, Tryggtorkel, Klask och Muffin Time.

Välkommen!

ÅRSKORT

Årskort kostar 250 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Världskulturmuseernas fyra museer: Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.

Registrera dig här